Belangrijke informatie

Nagelstyliste is een vrij beroep. Dit betekent dat het niet door de Nederlandse overheid erkend of beschermd is en dat er geen wettelijk erkende diploma’s of opleidingen zijn om het beroep van nagelstyliste uit te mogen voeren. Het ondeskundig laten zetten van kunstnagels kan vervelende gevolgen hebben. Voorbeelden hiervan zijn het kapot vijlen van de nagelriemen, het overbrengen van bacteriën met vervuilde materialen of het werken met verkeerde soorten acryl met het ingrediënt methylmethacrylate (MMA).

Wat is MMA?

MMA (Methyl Meth Acrylaat) was een van de ingrediënten van acryl en zit tegenwoordig alleen nog in de goedkope merkloze nagelproducten verwerkt die je onder andere op de zwarte markt kunt kopen. Het is een goedkoop lijmmiddel die zorgt voor een sterke bevestiging en een snelle uitharding. MMA kan ernstige allergische reacties veroorzaken aan de huid en kan zelfs permanente nagelmisvorming veroorzaken. Nagelproducten met MMA zijn te hard voor de natuurlijke nagel en kan bij het breken ervan de natuurlijke nagel ernstig beschadigen waarbij u ook nog eens een lelijke infectie kunt oplopen.

Hoe weet ik of mijn nagelstylist(e) producten met MMA gebruikt?

De lage prijs van de behandelingen, de merkloze uitstraling van de gebruikte producten kunnen hierop duiden. Vaak worden de acrylpoeders overgegoten in blanke potjes en noemen ze het “Solar nails” echter is deze benaming niet juist. “Solar” is een beschermde merknaam van Creative Nail Design voor een bepaald type acryl en totaal niet vergelijkbaar met wat de voornamelijk Aziatische salons en op de zwarte markt als zijnde Solar Nails wordt aangeboden. Ook is het bij deze salons vaak zo dat de natuurlijke nagel flink gevijld wordt zodat deze rood en heel erg gevoelig wordt. Ook is het vaak zo dat er in deze salons niet hygiënisch gewerkt wordt. Instrumenten worden niet gedesinfecteerd en de vijl waar de nagels mee behandeld zijn wordt ook bij de volgende klant gebruikt.

Hoe kan ik het gebruik van MMA herkennen?

Vrijwel zeker als het product aangeboden wordt als Solar Nagels of als Solar Nails
MMA heeft een hele sterke zure penetrante geur, sommige omschrijven het als zweetsokken lucht, ook een extreme afzuiging kan een aanwijzing zijn. Een frees, en zeker een dremel, op de natuurlijke nagel gebruiken is alles behalve wenselijk maar MMA wil niet makkelijk hechten aan de nagelplaat waardoor deze behoorlijk opgeruwd moet worden in combinatie met het gebruik van een primer (hechtmiddel). Door het opruwen kunnen de kleine MMA deeltjes een veel te sterke verbinding aangaan met de nagelplaat, na het uitharden kan dit pijn veroorzaken of als u bijvoorbeeld uw nagel stoot de hele nagelplaat eraf trekken. Verder kan het gebruik van de frees op de natuurlijke nagel zogenaamde Fire Lines (rode lijnen) veroorzaken die zichtbaar worden na iedere nabehandeling. MMA wordt zo hard dat vijlen met een gewone vijl onbegonnen werk is.

In Nederland wordt bij de meeste nagelstudio’s gewerkt met EMA (ethylmethacrylaat). Uiteraard wordt er bij Be Beyoutiful gewerkt met producten met het veilige EMA en is de kans op irritaties e.d. dus minimaal. U kunt hier met een gerust hart uw kunstnagels laten zetten.

Copyright © 2024 Be Beyoutiful   •   KvK 52754073   •   Algemene voorwaarden